Франция изпрати във Великобритания 70 непълнолетни от лагера "Джунглата" край град Кале


Френските власти изпратиха във Великобритания 70 непълнолетни лица без придружители, живеещи в лагера "Джунглата" край град Кале, чието разрушаваневече започна , предаде Би Би Си. Първата група деца са предадени на британските власти на базата на поправката, внесена през април т.г. в британския миграционен закон. Тя предвижда непридружени деца бежанци, чийто живот е в риск, да бъдат допускани във Великобритания. Те са настанени в специални центрове северно от Девън.


Големите международни банки във Великобритания се готвят да изместят някои от операциите си извън страната в началото на 2017 г. заради несигурността за бъдещето на отношенията й с Европейския съюз. Това заяви Антъни Браун, директор на Асоциацията на британските банкери, цитиран от "Ройтерс".

Много от най-големите банки в света имат европейски подразделения във Великобритания, където във финансовия сектор са заети повече от 2 млн. души и той съставлява 12% от икономиката, отбелязва  информационната агенция .

Италианският премиер Матео Ренци заяви, че няма да промени бюджетния си план за 2017 г., макар Европейската комисия  да настоява, че той нарушава правилата на Европейския съюз за фискалната консолидация, предаде Ройтерс.


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!