Ги Верховстад: Брюксел отчаяно иска да запази близки връзки с Великобритания

ЕС призова Гърция да изпълни няколко ключови условия до следващата седмица, за да могат да бъдат отпуснати средства, които ще подкрепят икономиката на страната, предаде Асошиейтед прес.  Еврокомисарят по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси заяви, че е "изключително важно това да може да приключи до понеделник". Тогава финансовите министри от еврозоната ще се срещнат в Люксембург, за да обсъдят напредъка по т. нар. основни точни в графика.

Ги Верховстад заяви, че Брюксел отчаяно иска да запази близки връзки с Великобритания, след като страната напусне блока, пише Daily Express и цитира думите му:

Аз силно вярвам, че бъдещите отношения между ЕС и Обединеното кралство трябва да останат близки в интерес на гражданите на Съюза, но и в интерес на британските градове, особено на 48-те %, които искат да останат в блока.

Верховстад коментира, че споразумението за Брекзит не трябва да „нарушава четирите свободи“ - свободата на движение на работна ръка, капитал, стоки и услуги. Според него:

Обединеното кралство на първо място трябва да представи предложение за напускане, след това да даде вариант за нови отношения с ЕС и едва тогава преговорите могат да започнат.

Още европейски новини: www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!