Европейски проект за видинска детска градина

Готово ли е вашето дете за детската градина? Отговор на този въпрос дават четири детски градини- от Литва, Полша, Турция и България, които работят по проект "Откриватели на детската градина". Той е под егидата на Център за развитие на човешките ресурси по европейската програма "Еразъм+" и е за обмяна на опит между учители. Проектът е насочен към адаптацията на малките деца в детската градина.

"Идеята е да намерим методи и начини как да успеем всички заедно- учители, родители, институции да направим така, че децата много по- лесно да се адаптират към детската градина. Една от поставените задачи между партньорите беше книжката "Моите първи дни в детската градина", в която са описани гледните точки на всички страни. Другото, което има в книгата, са много интересни анкети, които всеки родител може да направи сам и да разбере дали е готово детето му за детска градина или не", обясни директорът на ЦДГ "Зорница"- Видин Светлана Петкова, които са партньори от българска страна.

Преди броени дни екипът от детското заведение се върна от посещение при партньорите от Турския град Кемал паша. Преди това са проведени две срещи- в град Шауляй в Литва и в полския град Лодз. ЦДГ "Зорница" ще бъде домакин на заключителната среща, която ще се проведе през април 2017 година. Подготовката започва още отсега.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!