Проект ще подобрява транспортната система между Румъния и България

4 проекта по Трансграничната програма Румъния-България изпълнява Асоциацията на дунавските общини "Дунав". Два от тях са в областта на туризма, за разработването на съвместни туристически продукти и маршрути. Това каза
Мария Цанкова, изпълнителен директор на Асоциацията:

"Интегриран туристически продукт, който да промоцира природното богатство на трансграничния регион Румъния-България, предстои да бъде разработен от български и румънски експерти. На територията на региона съществуват множество природни обекти със защитен статут, които представляват интерес за любители и познавачи."

Общата стойност на проекта е 754 518,55 евро. Той е с продължителност 24 месеца и трябва да приключи в началото на 2018 г.

Другият проект на Асоциацията е в областта на транспорта, тъй като транспортната свързаност е проблем за целия дунавски регион. Цели значително да подобри процеса на планиране, разработване и координация на трансграничната транспортна система за по-добро свързване с TEN-T мрежата в трансграничния регион Румъния-България. Общата стойност на проекта е за близо 1,5 млн. евро.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!