Предприемачи на бъдещето от Северозапада

Снимка: радио Видин
Какво означава да бъдеш млад предприемач и как се прави учебна компания - това научиха ученици от Видин в рамките на креативния лагер по програмата "Учебна компания", организиран от Джуниър Ачийвмънт България и осъществен с подкрепата на евродепутата Владимир Уручев. Лагерът с ученици и учители от други български градове се проведе в края на миналата година. Целта на събитието е да се научат способните млади българи от ученическите и студентските скамейки да бъдат предприемчиви и да се погрижат сами за доброто си бъдеще и благосъстоятелност, каза Владимир Уручев.


Група ученици от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" от Видин също бяха на креативния лагер  в проекта "Предприемачи на бъдещето", разказа Александра Христова, ученичка от 11 клас. Тя е представила бизнес идеята си как да се намали популацията на бездомните животни.

Елиза Михайлова от същото училище също разказа за работата си по време на лагера за млади предприемачи и за идеята си за мобилно приложение.


"Показахме графики за пасивността на младото поколение в спорта. Нашият продукт е телефонно приложение, което прави програма - хранителен режим и различни упражнения"- обясни ученичката.


Предстоят регионални състезания и представяне на разработените бизнес идеи в рамките на Младежкия стартъп форум "Изгряващи звезди", където младите предприемачи ще се състезават за приза "Най-добра учебна компания на България" и за специалната награда на Владимир Уручев - "Млад предприемач", която включва пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!