Публична дискусия „Дебати с евродепутати“


На публична дискусия „Дебати с евродепутати“ българският депутат от ЕНП Андрей Ковачев очерта предизвикателствата пред ЕС и България. Според него най-важните приоритети за бъдещето на ЕС , за да бъде той силен, са въпросите, свързани със сигурността, отбраната, обмяната на информация, борбата с тероризма, опазването на външните граници.

Едно от основните предизвикателства пред България тази година е подготовката на страната ни за поемането на ротационното преседателство  на Съвета на ЕС през 2018 година. „България трябва да бъде движеща сила на Балканите за евроинтеграцията на балканските държави, където има български малцинства – Македония, Сърбия, Албания“ -  каза още евродепутатът Андрей Ковачев и подчерта, че подкрепя преговорите за влизане в ЕС със Сърбия и Бивша югославска република Македония.

По темата за общата политика по миграция Андрей Ковачев сподели, че за България, като държава на външна граница на ЕС, е от особено значение да се справя с проблема с преминаващите икономически мигранти.

  Новини от ЕС.

"Евранет плюс" на Радио Благоевград можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!