Момчил Неков: Да запазим българския вкус


Необходимо е справедливо разпределение на европейските средства за подпомагане на българските животновъди. Българският вкус и българските продукти трябва да бъдат защитени- за тази кауза работи българският евродепутат Момчил Неков. Това e много добър стимул за производителите в обезлюдени и по-крайни региони на България. Като особен успех евродепутатът отчита успешната работа по кампанията "Да защитим българския вкус".

"Имаме цел да вкараме куртовския розов домат и куртовската капия в големите хранителни вериги, да има изкупуване на български автентични продукти. Това е този вкус, който търсят самите потребители- хем да е българско, да е автентично, но и да има вкусови качества. Чисто регулаторно трябва да предложим механизъм чрез който повече българска продукти да са на щандовете на големите вериги. Важно е да има и окрупняване на самите производители, за да могат да договарят цените и да отпаднат прекупвачите по веригата и така крайният продукт да е по-евтин за потребителите", обясни Момчил Неков.

"Да защитим българския вкус" цели да популяризира истинските български храни и продукти чрез европейските схеми за качество. Момчил Неков работи за кампанията от 2015 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!