Край на "Европа на две скорости" чрез "Европейски доходен съюз"

Водещи западни държави нарушават договорите на Европейския съюз. Тяхната протекционистка политика задълбочава различията в стандартите между Изтока и Запада. Евродепутатът от групата на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки даде пример:


Германия в момента нарушава правата на източните предприемачи да работят. По този начин стимулира емиграцията от Изток на Запад и по този начин обезкървява нашите държави откъм млади хора. Това задвижва и завърта нашите огромни демографски спирали, на демографски катастрофи в източните държави. И това е абсолютно нередно двуличие, лицемерие и двоен стандарт.

Българският евродепутат посочи западноевропейски държави, чието дискриминационно законодателство превръща държавите от Източна Европа в донор на работна ръка за големите икономики:

Това са Франция, Германия, Белгия, Италия и напоследък Австрия. По този начин задълбочават огромното разделение в доходите между Източна и Западна Европа.

По – високите доходи на запад изсмукват младите източноевропейци и ги правят гастарбайтери в западните държави. Затова в Европейския парламент трябва да бъде предизвикан дебат, който да сложи край на Европа на две скорости, убеден е Ангел Джамбазки:

Спазването на правилата от страна на западните държави е задължително, за да могат източните предприемачи, работейки на запад, наемайки своите граждани да им дават нормални доходи и да не се налага българските граждани да емигрират - и изобщо полски, унгарски, румънски и други такива, да не се налага да емигрират в западните държави.

Затова осем държави от Източна Европа и прибалтийските републики се обединяват в инициативата „Доходен съюз“ – целта е равна заплата за равен труд в целия Европейски съюз. Полша, Естония, Латвия, Словакия, Словения, Чехия, Хърватия, Унгария, Румъния и България участват в инициативата „Европейски доходен съюз“:

Нейната крайна е цел е да бъдат поставени тези въпроси пред Комисията – това се казва европейска гражданска инициатива, това е най – високият, най – силният инструмент, който можем да използваме освен изказванията в залата, и да заставим Европейската комисия да спазва собствените си правила. Ние затова намерихме съмишленици в Унгария, в Румъния, в Полша, в Чехия, в прибалтийските държави и поставихме този въпрос ребром.

Организирана е и подписка за провеждане на общоевропейски референдум. До май догодина трябва да бъдат събрани 1 млн. подписа от поне седем държави членки:

Един милион подписа в подкрепа на начинанието „Доходен съюз“, което призовава Европейската комисия да съблюдава всички държави в Европейския съюз да спазват договорите.

Спазването на правилата от всички членове на европейската общност ще спре двойния стандарт, ще елиминира дискриминацията и огромните разлики в доходите между Изтока и Запада. С преодоляването на различията в стандартите между двата региона ще се изгради един по-справедлив Европейски съюз.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!