Онлайн платформа помага на младите хора да намерят европейско финансиране за проектите си

евранет Андрей Новаков


По-лесен достъп на младите хора от ЕС до европейските фондове, програми и финансови инструменти чрез платформата „ Еврофинансирай“- инициатива на евродепутата от ЕНП Андрей Новаков
Младите хора в ЕС на възраст между 16 и 29 години са около 94 милиона. В ситуацията  на демографска криза в Европа трудно се преглъща факта , че всеки пети европеец  до 25 години е безработен.  И въпреки това младите европейци са най- оптимистично настроената възрастова група  в общността, коментира наскоро  Bloomberg , позовавайки се на мащабно проучване на шведска компания. Как европейските институции приобщават  младото поколение към   живота и бъдещето на Съюза?  Достатъчно работещи ли са програмите, насочени  към техните креативни идеи?  За най- младият ни евродепутат  Андрей Новаков  това  е кауза:
Финансирането за младежка заетост, за младежко предприемачество, за иновации трябва винаги да е на ниво, без значение с какви трудности трябва да се бори Съюза. Младите винаги да бъдат финансирани достатъчно. 
Намаляването на бюрокрацията  е от особена важност за младите хора на Европа, за техните идеи и  възможности. Това мотивира  Андрей Новаков да  разработи платформа, чрез която  информацията за  еврофондовете и програмите да отива директно до тях или по-скоро до техните  телефони:
ЕС функционира сложно. Ето защо, преди да могат да го променят така, че да стане по-разбираем и по-достъпен, направих заедно с моя екип и екип от специалисти безплатна онлайн платформа, която с 3 кликания и за максимум 30 секунди може да покаже как да финансираш твоята идея с европари. Платформата се нарича „Еврофинансирай“ и повече от 100 000 човека са били вътре и са направили проучване. Познавам  хора, които се свързаха с мен, за да ми кажат, че заради на нея са разбрали за програма или покана за кандидатстване, благодарение на която са финансирали проекта си. 
Периодично платформата се актуализира с оглед  промените в  различните  програми и  отварянето на нови финансови механизми. Кандидатства се с натискането на един бутон.
Още европейски новини на: euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!