По-лесен достъп на младите хора от ЕС до европейските фондове, програми и финансови инструменти чрез платформата „ Еврофинансирай“


Младите хора в ЕС на възраст между 16 и 29 години са около 94 милиона. В ситуацията  на демографска криза в Европа трудно се преглъща факта , че всеки пети европеец  до 25 години е безработен. И въпреки това младите европейци са най-оптимистично настроената възрастова група  в общността, коментира наскоро  Bloomberg , позовавайки се на мащабно проучване на шведска компания. Как европейските институции приобщават  младото поколение към  живота и бъдещето на Съюза?  Достатъчно работещи ли са програмите, насочени  към техните креативни идеи?  За най-младият евродепутат  Андрей Новаков това е кауза.

Намаляването на бюрокрацията е от особена важност за младите хора на Европа ,за техните идеи и  възможности. Това мотивира Андрей Новаков да  разработи платформа, чрез която  информацията за европейските фондове и програмите  отива директно до тях, по-скоро до техните телефони.

Периодично платформата се актуализира с оглед  промените в  различните  програми и отварянето на нови финансови механизми.

Чуйте звуковия файл


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!