Евродепутатът Цветелина Пенкова проведе в 12 града в страната конференции – дискусии под надслов „Когато младите говорят…#EUphoria”

С дискусия в София, посветена на бъдещето на умните градове, завърши първият етап от кампанията на евродепутата от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова, която цели да информира младите българи за възможността да станат част от бъдещите политики на Европейския съюз.

В продължение на един месец Пенкова проведе дванадесет събития в дванадесет различни града в България, за да се срещне с млади български граждани, да обсъди проблемите на Европейския съюз и бъдещите политики пред него.

Събитията се проведоха в Русе, Силистра, Варна, Бургас, Ямбол, Плевен, Велико Търново, Смолян, Благоевград, Пловдив, Самоков и София.

Цветелина Пенкова дискутира с младежи от страната наболели и актуални проблеми на ЕС, сред които бяха кръговата икономика, опазване на околната среда, намаляване на въглеродните емисии в атмосферата, стимулиране на младите да потърсят професионална реализация в България, бъдещето на изкуствения интелект, изграждането на умни градове, модернизацията в здравеопазването и много други.

Целта на поредицата събития беше младите хора в България да представят тяхната гледна точка по въпросите поставени в платформата Конференцията за бъдещето на Европа и по този начин да допринесат за изграждането на бъдещите политики на Европейския съюз. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!