В публикации във Facebook и Telegram се разпространява снимка на карта от учебник по география, за който се твърди, че е испански и от тази година. Според картата Норвегия, Швейцария, Македония и Украйна са част от..

Наистина ли слагат чипове на ваксинираните срещу Covid в Швеция

В последните дни в редица социални и традиционни медии популярност набират публикации свързани с чипирането на хора в Швеция. В голяма част от тях се твърди, че имплантирането на NFC чип в ръката е свързано с ваксинирането срещу Covid-19...

публикувано на 30.12.21 в 07:05

В Словения не са разкрити „тайни“ съставки на Covid ваксини

"Скандал с ваксините в Словения!" - така започва широко разпространявана публикация във Facebook , в която потребители разказват за слухове в Словения, "които ако се потвърдят, ще предизвикат невъобразима световна реакция". Става дума за история, според..

публикувано на 23.12.21 в 14:55
Covid отделението на болница в Сафед, Северен Израел, 12 август 2021 г.

Вярно ли е, че 95% от критично болните с Covid-19 са били ваксинирани

Публикация в български сайт , споделяна множество пъти в социалните мрежи, съдържа твърдение, че ваксините срещу Covid-19 не дават очакваната защита срещу заболяването, даже напротив. Твърдение: 95% от критично болните пациенти са ваксинирани..

публикувано на 20.12.21 в 07:15

Омикрон не означава "Не на Коледа"

След обявяването на името на новия вариант на Covid-19 Омикрон (Omicron B.1.1.529) редица постове в социалните мрежи повдигнаха въпроси относно определянето на наименованието му от Световната здравна организация. Според една от конспиративните..

публикувано на 18.12.21 в 07:15

Вредна ли е ваксинацията за инвитро процедурите

Един от най-често срещаните доводи против ваксинацията срещу Covid-19 е, че препаратите причиняват стерилност. В социалните мрежи циркулират различни коментари и мнения, които не почиват върху никакви научни доказателства или..

публикувано на 15.12.21 в 07:05

Не, с тестовете за Covid-19 на учениците не се събира ДНК

От 6 декември всички ученици получиха възможността да възобновят обучението си присъствено в училище, ако родителите им подпишат информирано съгласие те да бъдат тествани веднъж седмично с щадящи тестове за Covid-19 в клас. Изключение се прави за децата със..

публикувано на 12.12.21 в 06:55

Има ли в учебния материал за първи клас задачи за ваксини?

Ваксинирането на децата срещу коронавирус е все по-актуална тема в световен мащаб. В България доброволно и със съгласието на родител могат да бъдат ваксинирани децата над 12-годишна възраст с ваксините на производителите Pfizer/BioNTech и "Модерна"...

публикувано на 06.12.21 в 07:15