От днес в наводнената община Мизия работи военната полева кухня, изпратена от 61-ва механизирана бригада на Сухопътните войски. Кухнята може да дава обяд и вечеря на 1000 души, обясни отговорникът за операцията - подполковник Галин Каракоев:
Самата храна ще се приготвя в нашите походни кухни. След това ще бъде разливана в термофорни казанчета и ще бъде превозвана до три места в града. Можем да готвим абсолютно всичко от българската национална кухня, но кметът на общината изрази желание да започнем с ястия без месо, предимно фасул, леща, грах, картофи. Продуктите по възможност ще бъдат доставяни ежедневно, за да не натоварваме мощностите в града, за да бъдат пресни. Водата, с която ще приготвяме храната, предварително ще бъде изварявана.
Последвайте ни и в
Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!