Можем ли да водим диалог днес?

Можем ли да водим диалог днес? Темата “Диалог” е във фокуса на това издание. Участват философът и преподавател проф. Георги Каприев, директорът на програма “Христо Ботев” – журналистът, автор, литературен критик, психолог и философ – Митко Новков и..

публикувано на 26.01.23 в 18:10

Чудната поява на сложните пространствени форми

Галерия "Контраст" представя един интересен проект на художника Ангел Атанасов – колекция от скулптури, обединени от заглавието "Чудната поява на сложните пространствени форми".  Тази първа част се отнася до композиране на базата на сложни..

публикувано на 26.01.23 в 16:51
Даскал Ботевото училище - стая на класното училище.

За реликвите и за отношението към националните герои

175-годишнина от рождението на поета революционер Христо Ботев е повод да се срещнем с Ася Николова, директор на Националния музей "Христо Ботев" в Калофер. Тя разказа за реликвите, съхранявани в музея и за отношението днес към националните ни герои...

публикувано на 26.01.23 в 10:51
Теодора Тотева

Чудото на поезията

"На сантиметър от чудото" е третата книга с поезия на Теодора Тотева. " Нас ли прошепна Бог в клоните, питат прасковите в тези стихове. Тук сърцето е току-що отбито теле, още пъргаво, влюбващо се внезапно, което после ще остарее, тук всичко е на..

публикувано на 25.01.23 в 17:45

Сме и не сме

В галерия "Литъл бърд плейс" вече е подредена новата експозиция със заглавие "Сме и не сме" на Калина Мавродиева, Камен Старчев & Юлий Таков. Създадена по идея на един от участниците – Камен Старчев, изложбата е съставена от творбите на трима..

публикувано на 25.01.23 в 16:00

Хасковският театър представя "Дванайсета нощ" в София

Хасковският драматично-куклен театър "Иван Димов" гостува на софийската публика с юбилейния си спектакъл "Дванайсета нощ". Постановката по комедията на Уилям Шекспир е дело на Анастасия Събева. "Това е спектакъл за човешката глупост в любовта,..

публикувано на 25.01.23 в 10:05

"Двойно дъно" – представление за неосъществените роли

Това е сатиричен спектакъл, в който действащите лица са актьори, които работят в бар, и понякога, но по-скоро рядко, играят в някое представление. Те често тъгуват за големите роли. На 26-и януари от 20.00 часа в Топлоцентрала е премиерата на "Двойно..

публикувано на 25.01.23 в 08:45

PETER GYNT на сцената на Народния театър

"PETER GYNT" е дипломният спектакъл на последния клас на проф. Снежина Танковска. Той е отличен с награда за най-добро представление на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", а младите талантливи актьори  вече са част от професионалните трупи на театрите в цялата..

публикувано на 24.01.23 в 18:00

Деян Енев и Ангел Иванов в разговор за Бог и вярата

Някакви седмици след Рождеството, когато сме празнували рождението Му, а преди всичко е трябвало и трябва да Му благодарим за Доброто. И едни месеци, преди да имаме повод да осъзнаем саможертвата – толкова висша, чиста форма на любов. "Какво се случва"..

обновено на 24.01.23 в 16:39

Когато думите кънтят

Калоян Праматаров е автор на стихосбирките „Асфодел“ (2012) и „Дайни“ (2016). Превеждал е на български език произведения на Ели Визел, Мирча Елиаде, Франсоа Дос, Марсел Швоб, Жорж Санд и др. По образование е археолог, работи в Националния археологически..

публикувано на 24.01.23 в 16:23