Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Епизоди от живота

Институциите с човешко лице – една различна версия

Снимка: Радио Шумен

Често чуваме истории с негативни  взаимоотношения с институциите, които съществуват, за да ни обслужват. Ана Димова обаче има една по-различна история от контакта си със служителка на столичното РЗИ.

“Мисля, че аз бях последния човек, който не беше преболедувал Covid. Накрая вирусът стигна и до мен. Правех домашен тест, който беше положителен, след което прилежно си направих и PCR.

Затворих се вкъщи, спазвах карантина и чаках да ми мине. На втория или на третия ден най-неочаквано ми звънна телефонът. Непознат женски глас каза -“Добър ден, обаждаме се от РЗИ“. Бях много изненадана, считах, че това отдавна вече не се прави, защото за коронавируса вече не се говори.

За моя огромна изненада тя се държа изключително мило. Усетих как искрено се интересуваше от това как съм. Час-два по-късно реших да се обадя на служителката, за да благодаря. Усетих как тази човещина ме съживи. Служителката също ме разпозна, трогна се и продължи да ми дава съвети“, сподели тя историята си в ефира на “Нашият ден“.

Чуйте пълния разговор в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова

БНР подкасти:

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Какъв е атмосферният, ценностният и емоционалният въздух на България?

Какъв е атмосферният, ценностен и емоционален въздух на България? Защо хората не припознават градския транспорт като алтернатива на автомобилния трафик? Представителите на националното обединение "Дишай, България" в Девня (Ваня Захариева), Димитровград (Росен Давчев) и Русе (Галичка Николова) разказват за своите трудности в "Нашият ден"...

публикувано на 30.01.23 в 10:25
Весислава Танчева

Весислава Танчева: Тезата, че всички са маскари, устройва само маскарите

Какво е компроматна война, защо виждаме атаки само срещу конкретни политически партии и политици и какво означава тази могъща атака на едните към конкретно – другите, коментира в "Мрежата“ по програма "Христо Ботев“ Весислава Танчева, комуникационен експерт. Какво е компроматна война "Думата "компромат", между другото, е русизъм и идва от..

публикувано на 30.01.23 в 08:40

Защо хората не припознават градския транспорт като алтернатива на автомобилния трафик?

Доколко мръсният въздух в България, цяла Европа и вече почти в целия свят пречи на нас конкретно, жителите на София? Разбира се, проблемът може да е глобален, но за нас той е чисто локален. И ние се опитваме по някакъв начин да разберем какви са причините и да ги отстраним, доколкото можем, за да дишаме самите ние чист въздух, когато ставаме..

публикувано на 30.01.23 в 08:18
Джевхери Гювен

Джевхери Гювен: Въпреки заплахите ще продължавам работата си

Продължаваме с рубриката ни, в която разговаряме с журналисти в изгнание, бягащи от репресивните режими в страните си. Този път турският журналист Джевхери Гювен , който живее в Германия под полицейска охрана заради заплахи за живота му, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" какво е да живееш в страх, кой иска думите му да замлъкнат и..

публикувано на 27.01.23 в 17:25
Маргарита Шурупова

Маргарита Шурупова: Руското общество се радикализира, а инакомислието демонстративно се потиска

Тази седмица се навършиха две години от залавянето и изпращането на Алексей Навални в руски затвор. На какво е символ Навални за свободно мислещите руснаци, какво се случва в руското общество – коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Маргарита Шурупова, руска журналистка, избягала в България от режима на Владимир Путин. Казусът – убежище..

публикувано на 27.01.23 в 16:05