Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

В „Алтер его” - за феномена "български характер" и поезия

Международен поетически фестивал в Пловдив анонсира гостът на „Алтер его” тази събота – Антон Баев.  Поет, белетрист, журналист, а отскоро и председател на Дружеството на пловдивските писатели, той се е заел с организирането на този уникален..

обновено на 13.01.18 в 10:15
Водещ и гост вдигат наздравица за диетите след празниците!

Гост от Андора на софрата на „Алтер его“

Как да се борим с килограмите, натрупани по празниците? Това е лайтмотивът в предаването „Алтер его“ на Радио Пловдив.  В първата част на шоуто ще се търсят нетрадиционни отговори на този въпрос и то с помощта на хумора и сатирата. Във втората..

обновено на 05.01.18 в 10:06
Шарж на Петър Краевски от Цочо Пеев

В "Алтер его" - новогодишна баница с късмети

Ден преди Нова година в „Алтер его” ще се приготвя баница с късмети – между корите с апетитна музикална плънка ще бъдат положени много усмивки.  Ще проследите редица кулинарни тънкости, както и някои откровени бели, които се разразяват..

обновено на 30.12.17 в 16:11

„Алтер его” раздава подаръци в звук по Коледа

Във вихъра на Коледните празници водещият на „Алтер его” ще влезе в ролята на Дядо Коледа.  Иначе казано, той ще отвори чувал със звукови подаръци.  Какво ще вади оттам?   Много весели записи от личния си архив, в които ще чувате и гласа на..

обновено на 23.12.17 в 16:17

"Алтер его" на гости на госта си в Бургас :)

Ваньо Вълчев е специален гост на „Алтер его” тази събота или по-точно водещият Петър Краевски е на гости на на своя гост в Бургас.  Предстои ви среща с безмилостен сатирик и нежен лирик, театрал, кино- и телевизионен режисьор, журналист и общественик...

обновено на 23.12.17 в 11:45

В "Алтер его" гостува Владислав Христов - поет, фотограф и сатирик

Един от най-перспективните млади писатели у нас гостува в „Алтер его” тази събота. Името му е Владислав Христов. Той е лауреат на националните конкурси за кратка проза „LiterNet and RunsMagazine”, за хайку на свободна тема, на поетичния..

обновено на 08.12.17 в 16:56

Корифеят на карикатурата Цочо Пеев гостува в "Алтер его"

Гост на „Алтер его” тази събота е известният карикатурист и наш съгражданин Цочо Пеев. Темата за карикатурата е червената нишка в цялото предаване – карикатурата като изкуство, като част от живота ни или как и защо се превръщаме в нейни герои...

обновено на 25.11.17 в 16:15

Стършел бръмчи и жили в "Алтер его"

Михаил Вешим е гост на „Алтер его” тази събота.  Очаквайте весели истории, афористични откровения и щипка горчиви истини, споделени от главния редактор на вестник „Стършел” пред водещия по ръба на бръснача Петър Краевски.  Интервюто се..

обновено на 11.11.17 в 15:04

В "Алтер его" Калин Терзийски на кафе. Безкофеиново!

Специален гост в третото издание на „Алтер его” ще бъде нашумелият писател и дипломиран психиатър Калин Терзийски.  Парадоксално или не, авторът на романа „Алкохол” ще се включи от една пловдивска сладкарница, докато пие чаша безкофеиново..

обновено на 04.11.17 в 16:21

Петър Чухов се разроява в "Алтер его"

Топ гост на „Алтер его” тази седмица е поетът Петър Чухов .  А той принципно „не е сам”, защото с него винаги е второто му сатирично „Аз” – Чешо Пухов.  Звучат и най-новите песни на група „Ла Текст”, в която Чухов играе основна роля като..

обновено на 30.10.17 в 10:33