Клуб „Неделя”

Снимка

Преди началото на седмицата и след нощните съботни страсти, споделете неделния следобед във КЛУБА!”

Предаването „Клуб Неделя ” се излъчва всяка неделя от 16.00ч. до 18.00ч. То е насочено към аудитория, споделяща богат кръг от интереси. Основен акцент в предаването са гостите на живо в различните часове от всяко издание. 

В „Клуб Неделя“ се срещат млади дарования с утвърдените таланти. Гостуват всички изявени артисти, музиканти и писатели от Пловдив и региона. Специално внимание се обръща на новите звезди, които често правят своите премиерни участия именно в „Клуб Неделя“ на Радио Пловдив. 

В неделния клуб е мястото и за всички ученици и студенти, които със своята инициативност правят от Пловдив истинската културна столица на България. 

За това са доказателство множеството културни фестивали и арт-перформънси, чиито организатори и вдъхновители ще ви запознаят с подробностите именно в неделния следобед на живо по Радио Пловдив в предаването „Клуб Неделя“.


Водещи: Таня Лазарова и Жоро Пеев


Искрици Българщина - епизод 6

Поредицата ни „Искрици българщина „ има за цел да ви запознае с българските училища извън границите на нашата родина . В рамките на всеки епизод ви срещаме с онези радетели на българщината , които са приели за своя кауза опазването и съхраняването на..

публикувано на 25.04.17 в 14:25

Психология в българското училище

Във времето в което все по-често ставаме свидетели на агресия и  редица други  състояния на емоционална нестабилност  в училищата , от учебната програма отпада предмета Психология , като самостоятелен такъв . В Клуб „Неделя“ говорим за..

публикувано на 24.04.17 в 14:29

Silicon Valley идва в Пловдив и в студиото на Клуб "Неделя"

На 23 април  Пловдив  се превръща  в център на ИТ индустрията и предприемачеството. На официална визита в града пристигат водещи имена от Силициевата долина.  От там започват кариерите на хора като Бил Гейтс, Стийв Джобс и Марк Цукербърг. Техните..

обновено на 22.04.17 в 20:20

Искрици българщина - епизод 5

По данни от 2010 година , Испания е страната с втора по мащаб българска емигрантска общност , след САЩ . През 2011 г броя на българите в Испания е 173 000 , като 40 000 работят и живеят във Валенсия . Шест години по-късно статистиката мълчи , а ние..

публикувано на 18.04.17 в 14:47

Искрици българщина - епизод 4

Българско Неделно Училище „Св.Св. Кирил и Методий” – Бостън – САЩ В поредния епизод на Искрици Българщина  ще погледнем България и българското , от още една далечна точка на света , в която концентрацията на българи нараства през годините..

публикувано на 28.03.17 в 12:47

Искрици Българщина

В трети  епизод на "Искрици Българщина" ви представяме  Първо Българско Училище „Иван Вазов” – гр . Арма – Северна Ирландия . В разговора с неговия създател и директор г-жа Валентина Стефанова ,  ще имате възможност да чуете едно изключително силно..

публикувано на 16.03.17 в 14:13

Искрици Българщина

В епизод 2 на "Искрици Българщина" ви срещаме с Българско училище " Христо Ботев " - Страсбург .  След срещата ни с председателя на Асоциация „ Кирил и Методий” , днес ще ви запознаем с Лидия Михова – директор на българско училище „ Христо..

публикувано на 13.03.17 в 16:31

Искрици Българщина

Представяме ви поредицата „ Искрици Българщина” ,  в която ще ви срещаме с български училища извън пределите на родината , техните създатели , преподаватели , ученици.  Нарекохме поредицата „Искрици българщина „ , защото без искра няма огън !..

публикувано на 27.02.17 в 14:36

Дарин Тенев: Няма познание, което абсолютно не зависи от нас!

Дарин Тенев е доцент по теория на културата в катедра „Социология и науки за човека" в ПУ „Паисий Хилендарски", японист, специализирал три години в Япония и директор на Института за критически и социални изследвания(ИКСИ), основан през 1991г. в..

обновено на 19.12.16 в 14:51

Между Изтока и Запада 2016

...18 години по-късно, Милен Киров отново ще свири на Пловдивска сцена! Роден и завършил средното си образование в Средно Музикално Училище ( сега НУМТИ „Добрин Петков) в Пловдив, пианиста Милен Киров се завръща с концертно турне „Между Изтока и..

публикувано на 06.06.16 в 15:22