Община Пловдив няма да реже парите за детския порцион в млечните кухни

Община Пловдив няма да намалява средствата за доплащане на всеки детски порцион в млечните кухни, които е предвидила в бюджета. Предстои да се реши дали храната ще остане 600 грама или ще се повиши качеството с по-малко мазнини и въглехидрати и..

публикувано на 08.10.13 в 08:52

Проблеми с водоснабдяването в Пловдив заради профилактика

Слабо ще е налягането на водата в целия град днес – съобщават от ВиК. В кварталите „Смирненски” и Прослав може да има и спиране на водоснабдяването от 9 до 16 часа. Причината е провеждане на ревизия на електросъоръженията на Помпена станция „Юг”.

публикувано на 08.10.13 в 09:17

В Пловдив обсъждат българския принос в изследването на Космоса

„Автоматизираните космически оранжерии – българският принос за полет на човека до Марс” – това е темата на национален семинар, чиито домакин е Пловдив. Форумът ще се проведе в Дома на науката и техниката и е по повод Световната седмица на Космоса..

публикувано на 08.10.13 в 10:23

Галерия "Възраждане" представя живопис на Иван Узунов

Изложба живопис на доц. Иван Узунов ще се открие в галерия „Възраждане”. Той се представя с натюрморт, пейзаж и голо тяло. „В съвременното изобразително изкуство доц. Иван Узунов е от редките художници, които опоетизират всичко, до което се докосне..

публикувано на 08.10.13 в 09:25

Шофьори в Пловдив решават за предимството на пътя с пистолет

Шофьор, заплашил с газов пистолет друг шофьор на автомобил в Пловдив, се озова в ареста за 24 часа. Инцидентът станал снощи на кръстовището бул.”Руски” и ул.”Гладстон”, където лек автомобил „Пежо” засякъл пътя на бус. 41-годишният шофьр на леката кола..

публикувано на 08.10.13 в 11:43

Телефонни измамници се сдобиха с 4 000 лева от пенсионерка в Асеновград

Пенсионерка от Асеновград бе измамена с 4000 лева – съобщават от МВР. 68-годишната жена получила вчера по обяд обаждане по телефона от мъж, че синът й е катастрофирал в Англия и е задържан в ареста. Непознатият, който се представил за приятел на сина..

публикувано на 08.10.13 в 11:24

Пловдивчанин обгоря при ремонт на кола, лекарите се борят за живота му

58-годишен мъж е с опасност за живота заради тежки изгаряния след като автомобилът му се запалил докато го ремонтирал. Той е настанен в Клиниката по изгаряния в Университетска болница „Свети Георги” в шоково състояние и със 76% изгаряния. Има дълбоки..

публикувано на 08.10.13 в 12:47

Война в ГЕРБ? Димитров v/s Тотев за ключови проекти на Пловдив!

Областният лидер на ГЕРБ в Пловдивско Здравко Димитров се обяви срещу ключов елемент от управленската програма на кмета и градски председател на партията Иван Тотев – тегленето на 30-милионния заем за инфраструктура, който областният управител Венцеслав..

публикувано на 08.10.13 в 13:06

ЕVN вкарва електропроводи под земята, за да опази царските орли

Енергийната компания ЕВН и Българското дружество за защита на птиците подписаха партньрско споразумение за работа по проект за опазване на царския орел. {audio} Само 24 двойки птици от този застрашен вид живеят в момента в България, основно в..

публикувано на 08.10.13 в 13:44

Деветата среща на българските медии по света ще е в Пловдив и Велико Търново

45 представители на медии от над 20 държави ще се включат в Деветата медийна среща, организирана от БТА и Асоциацията на българските медии по света. Тази година тя е на тема „Медиите и националните каузи” и ще се проведе в Пловдив и Велико Търново,..

публикувано на 08.10.13 в 14:50