Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВК Марица се класира на финал в НВЛ

Марица (Пловдив) се класира за финалния плейоф в женската Национална волейболна лига! Настоящите шампионки затвориха полуфиналната си серия с Берое (Стара Загора) при 2:0 победи и следващата седмица ще се изправят за пореден път срещу Левски (София) в последна битка за шампионската титла на България. При гостуването си в Града на липите тази вечер момичетата на Иван Петков изковаха 14-ата си поредна победа от началото на сезона в НВЛ – 3:1 (24:26, 25:21, 25:13, 25:22) след 102 минути игра пред близо 250 зрители в зала "Иван Вазов", сред които и вярната агитка на Марица.

Гостенките успяха да стопят голямото изоставане в резултата, което допуснаха в началото на първия гейм, но така и не успяха да наложат траен превес. Драматичният епилог на гейма бе украсен с няколко дълги и зрелищни разигравания, в които домакините показаха по-здрави нерви, най-вече в защита, и при втория си геймбол взеха частта с 26:24. Вторият гейм също бе много оспорван. Малко преди края два поредни аса на Нася Димитрова дадоха ценно предимство на "жълто-сините", което те успяха да удържат до края – 25:21.

Берое продължи да се бори, но след като домакините поведоха с 10:6 в третия гейм, влязлата като резерва Мария Данчева се оказа златния коз на Марица. Фантастично играещият диагонал на пловдивчанки направи цели осем точки от трите елемента и почти еднолично се разправи със старозагорки за крайното 25:13. След като допуснаха противникът да поведе със 7:1 в четвъртата част, маричанки отново се поставиха в ролята на догонващ. Равенството бе възстановено при 15:15, след което тандемът Лора Китипова – Нася Димитрова пое нещата в свои ръце и даде солиден аванс на своя тим. Десислава Николова пое отговорността да отбележи последната точка в мача и заби неспасяемо по острия диагонал за 25:22.

Топреализатор на мача стана Веселина Григорова с 16 точки за Берое. Най-резултатна за победителките беше Нася Димитрова с 15.

В другия полуфинал Левски също се наложи с 2:0 победи над съгражданките си от ЦСКА (София), след като спечели и втория мач от плейофа между тях с 3:1 (25:14, 18:25, 26:24, 26:24) като гост в зала "Васил Симов".

Първият мач от финалната серия между Марица и Левски е на 22 март в залата на Пловдивския университет. Следва втори мач в софийската зала "Люлин" на 25 март. В случай на разменени победи, шампионът на България за 2018 година ще бъде решен в трети мач на 28 март отново в Пловдив. Всички срещи от този плейоф са с начален час 18:30.

Радио Пловдив ще предава пряко финалните двубои.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Любослав Пенев

Любо Пенев: Аз и екипът ми оставаме в Локо

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Любослав Пенев и неговият щаб  ще продължат да изпълняват професионалните си задължения, въпреки турбуленциите в клуба от последните дни и неясното бъдеще. Това стана ясно от официално изявление на специалиста до БТА. Членовете на Борда на директорите на "черно-белите" и спортният директор Илко Пиргов подадоха..

публикувано на 27.09.24 в 16:55

Министър Глушков откри новия спортен комплекс в Чепеларе

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков и кметът на Чепеларе Боран Хаджиев откриха обновен спортен комплекс в града. Реконструкцията на оборудването е финансирана от Министерството на младежта и спорта с 624 124 лв. с ДДС. „Този ​​нов комплекс е плод на съвместните усилия на ММС и общината, за да могат децата и младите хора на..

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Пловдив отбеляза Европейския ден на спорта в училище

Община Пловдив за поредна година отбелязва Европейския ден на спорта в училище. Тазгодишното издание на инициативата беше открито от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов в две общински училища - ОУ „Райна Княгиня“ и СУ „Св. Константин-Кирил Философ“. „Спортът е нещо, което трябва да практикувате не само днес, но всеки ден,..

публикувано на 27.09.24 в 15:27

K3 ULTRA стартира тази събота за шести път

K3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е първият ултрамаратон, чиито маршрути обхващат пограничната част на Родопите в България. Събитието се провежда в края на месец септември – най-пъстрият и живописен месец на есента. Тази година стартът ще бъде даден на 28 септември. Финалът на К3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е в най-южния и магнетичен град на страната –..

публикувано на 27.09.24 в 14:18
Тимът на България в Пловдив

Отложиха жребия за Купа "Дейвис" за октомври

Жребият за Купа „Дейвис" ще се тегли в началото на месец октомври. Тегленето трябваше да се проведе вчера, но поради технически причини бе отложено за началото на следващия месец. България се наложи над Салвадор с 3:2 победи в Пловдив и ще играе за изкачване в Световна група I. След този успех отборът ни е №43 в обновената ранглиста за Купа "Дейвис"...

публикувано на 26.09.24 в 15:12