Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Клуб "Неделя": Пловдив- град за завръщане

Снимка: БТА

В деня на Съединението ви срещаме със забележителния пловдивски писател и поет Йордан Велчев. С автора на фундаменталния труд "Балканският човек" ще говорм за  хилядолетната историческа сцена, наричана през вековете с 24 различни имена, за днешния Пловдив и неговите пъстри обитатели, за всичко, което прави този град уникален и съдбовен в историята на България.
Д-р Борислав Милев ще ви  представим не като медик, а като вдъхновен пътешественик на пет континента, човек, превърнал пътуването в кауза, а завръщането в Пловдив в алфа и омега на Пътя.
Започваме в 16 часа!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Поетично с „Вход свободен“

Говорим за представянето на стихосбирката „Феникс. Възраждане“ на Ралица Стоянова, от Пловдив. На 24-и, тя ще представи своите стихове и картини, рисувани с помощта на техниката – енкаустика. Приключи конкурсът „Мая Любенова“. Това е петото издание на конкурса за хайку поезия. В сряда беше и Световният ден на хайку. Говорим с Владислав Христов..

публикувано на 19.04.24 в 09:30

"Точно днес" за вчера и утре

Спомените на Пловдив, спомените за въстанието от Април 1878 - ма, портфейлът на българите през миналата година и днес, турболенциите в сектора на земеделието, "Червената шапка - Презареждане"  са теми на предаването в петък от 6.00 до 9.30 часа. НСИ оповести данни за доходите ни през миналата година. От тях разбираме, че  доходите на човек от домакинство..

публикувано на 18.04.24 в 17:03

Наследство и реалност „Ден след ден“

В Международния ден на паметниците и забележителностите в подлез "Археологически" в Пловдив отваря врати късноантичната сграда „Ирини“, която беше обновена след прекратения концесионен договор.  Пред журналисти бе направена първата официална разходка в обновената Градска градина, за която се води дебат как да се нарича „Дондукова“ или „Иван..

публикувано на 18.04.24 в 14:46

Премиерно и с усмивка днес във "Вход свободен"

Днес Ви срещаме със страхотната Събина Георгиева, автор на детска литература, чийто книги са носители на награда Бисерче вълшебно и са оценявани високо от най-малките читатели, в категория "Откриватели".  Национална награда „Бисерче вълшебно“ е първата награда в България, посветена на съвременните детски книги, отличени чрез гласуване на децата...

публикувано на 18.04.24 в 09:30

Минало и настояще "Точно днес" на 18 април

Четвъртък сутрин с коментарите на важните теми и събитията с днешна дата и пловдивски адрес. До 9.30 часа  гости и акценти в предаването: Политически страсти и нови казуси, преди същинската предизборна битка, поставят на изпитание първите мъже в държавата ни. Каква ще е развръзката и колко още изненади ни чакат до финала на политическата пиеса -..

обновено на 17.04.24 в 16:57