Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив откърти точка на Герена

Левски и Локомотив  завършиха при 1:1 мача помежду им от 15.ия кръг на efbet Лига. 

Срещата започна равностойно, а опасните положения липсваха. В 18-ата минута "сините" успяха да поведат. След изпълнение на Филип Кръстев от пряк свободен удар, Кордоба отклони във въдуха към Ивелин Попов, който с глава от около 3 метра на празна врата откри резултата за 1:0.

Последва по-добра игра за домакините. В 40-ата минута Уелтън проби отдясно и подаде отлично към Филип Кръстев, който с глава мигновено насочи, но вратарят на гостите спаси.

Само минута по-късно Ивелин Попов пусна майсторски към Роналдо, който напредна и изскочи сам срещу Хоркаш, но в решителния момент вратарят спаси. През втората част домакините продължиха да натискат, но и да пропускат.

След изтичането на час игра, Уелтън от воле се опита да стреля от няколко метра, но бразилецът прати топката високо над вратата. Последваха  изгодни положения пред Роналдо, който пропусна да увеличи аванса на домакините.

В 76-ата минута "сините" си платиха за пропуските.  Матеус Да Силва проби отдясно, надбяга Уелтън и центрира към Джовани, който от границата на наказателното поле направи резултата 1:1. Това бе първи гол във вратата на Левски на "Герена" от началото на сезона.  Само три минути по-късно Уелтън намери отлично Роналдо, който от страхотна позиция, стори по-трудното, да не вкара във вратата.

 Локомотив Пловдив си тръгна с точка от „Георги Аспарухов“ и събра 29 точки за 4-ото място във временното класиране. Левски е 5-и с 26. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Георги Николов

Шестима национали се завърнаха в "Ботев"

Футболистите на Ботев (Пловдив) Георги Николов, Атанас Чернев, Димитър Папазов (България U21), Матвей Игонен, Йонас Тамм (Естония) и Фаустас Степонавичюс (Литва U21) се завърнаха от своите участия за националните си отбори и подновиха занимания на клубната база днес. Днес играчите проведоха редовно занимание със своите съотборници в „жълто-черно“ на..

публикувано на 28.03.24 в 17:15

Съдийски назначения 26-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 26-ия кръг в Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Лудогорец бе поверено на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев Пловдив и Черно море ще бъде ръководена от Валентин Железов. Любопитното е, че точно същите арбитри свириха срещите на пловдивските тимове в миналия кръг, а..

публикувано на 27.03.24 в 10:00

Григор Димитров стигна четвъртфиналите в Маями (САЩ)

Поставеният под №11 Григор Димитров стигна четвъртфиналите на Мастърс 1000 тенис турнира в Маями (САЩ), след като надигра поляка Хуберт Хуркач в епична битка, продължила 2 часа и 41 минути - 3:6, 6:3 и 7:6 (3).  Хасковлията ще играе за първи път в кариерата си в тази фаза на турнира в Маями, а негов съперник в петък ще бъде поставеният под №1 в схемата..

публикувано на 27.03.24 в 09:58

Младежкият ни футболен отбор победи лидера Полша

Младежкият национален отбор на България постигна престижна победа с 1:0 над връстниците си от Полша при гостуване на стадиона-красавец „Шльонск“ в Хожув в евроквалификация. Хубав гол за „лъвчетата“ вкара Марин Петков от Левски след асистенция на Станислав Шопов от ЦСКА. С успеха възпитаниците на Александър Димитров събраха 12 точки на третото място във..

публикувано на 26.03.24 в 18:09

Английски футболни клубове следят нападател на Локомотив

Английските футболни клубове Ковънтри (играе в Чемпиъншип) и Бристъл Роувърс (Лига 1) следят нападателя на Локомотив (Пловдив) Мичи Нтело. Източникът на информацията е от мениджърските среди. 22-годишният Нтело, който е бивш юношески национал на Белгия, пристигна на "Лаута" през януари със свободен трансфер от Шарльороа. Той направи приличен старт с..

публикувано на 26.03.24 в 18:04