Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ще има кабинет и пари, няма да има ... „Ден след ден“

През последните дни партиите изглеждат по- сговорчиви една към друга. Виждаме ги да се срещат, да говорят за бюджет и други законодателни инициативи, но резултататът си остава един и същ - договореност за кабинет няма.  Единственото, което чуваме е, че най- доброто за страната е да има редовно правителство. 

Дори едни срещу други във вторник седнаха ГЕРБ и ПП, а веднага след разговорите бившият премиер Бойко Борисов даде първите си интервюта от години насам. Днес в Пловдив повтори формулата, по която може да се постигне консенсус за краткосрочен кабинет. Ще я чуем в „Ден след ден“, а дали тя е вярната и за „Продължаваме промяната“ ще отговори депутатът Михал Камбарев.

И докато партиите смятат в гласове и броят поне до 121, синдикатите на протест поискаха по- високи доходи и ръст на минималната заплата. За сметките ни в магазина и разчетите в бюджета ще говори Виолета Иванова от Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ.

На една ръка разстояние от българските училища са половин милиард лева, с които могат да изградят СТЕМ-центрове. За да обясни как могат да бъдат получени, днес еврокомисарят Мария Габриел участва в образователен форум в Пловдив. Ще говорим и за развитието на славистиката в Европа, а повод са започналите в Пловдивския университет Паисиеви четения.

В края на предаването ще поздравим имениците с репортаж от храма „Св. Петър и Павел“ в Пловдив, в който се съхранява чудотворната икона на Св. Мина.


Още от категорията

Празнично и делово с и без маски - "Точно днес"

Празничното начало на седмицата ни отвежда с обратно броене към изборния ден, дълго очакван в края й като прагматично начало с дозата скептицизъм, надежда за  повече мъдрост и неизвестни, когато маските  на претендентите за властта бъдат свалени... А на 27 март отбелязваме Международния ден на театъра.  Неочакваните пътешествия, в които ни повеждат..

публикувано на 26.03.23 в 18:15

Клуб "Неделя" с художника, който създава освен картини и художници

Днес в предаването ви срещаме с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Роден е на 13 ноември 1944 г. в с. Панаретовци, Сливенска област. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация.Има над 45..

публикувано на 26.03.23 в 10:10

Време за нещо ново с „Шейкър“

В последната мартенска неделя, говорим за април. Очаквайте астро бюлетина за април, със Стефи Недевска.  Венцислава Великова, творец и автор от Варна, разказва за новата си книга „Пазителите” с подзаглавие „Легендарница“. Там има една много интересна мисъл... „Не тъжи за времето назад. Идва нещо ново. Щом ти е взето старото, значи вече не ти е..

обновено на 25.03.23 в 17:47

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа. В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози. Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на..

обновено на 24.03.23 в 14:52

"Вход свободен" - последен делник

В последния ден от работната седмица ще си говорим за силата на промяната, за умението да се адаптираме, за потребността от действия и взимане на решения. Всичко това, в компетентната компания на събеседника ни Елица Стоичкова - представител на организация Ген ключове. В петък традиционно ви представяме и рубриката "Четем с Радио Пловдив" Започваме след..

публикувано на 24.03.23 в 09:30