Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ само търпи негативи, заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ.

Борисов поиска оставките на Зико и зам.- кмета Райчев заради стадионите

Лидерът на ГЕРБ каза още, че заместник-кметът с ресор строителство Пламен Райчев трябва да си отиде незабавно.

| обновено на 04.02.23 в 17:09
3
Снимка: Паолина Комсалова

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и заместникът му с ресор строителство Пламен Райчев да си подадат оставките заради скандалите около строежа на стадион „Христо Ботев" - това поиска при днешното си посещение в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Това е решение на ИК на партията и мое лично, уточни Борисов пред събралите се общински съветници, районни кметове и активисти на партията, които аплодираха призива му Здравко Димитров да се оттегли.

Той заяви, че казва това с болка, но Здравко Димитров го е предизвикал с отговора си на последната им среща миналата неделя. Зико заявил, че излиза в оппуск, за да си "обърне внимание". „Аз, брат ми да ми отговори така – аз нямам брат, ще му поискам оставката незабавно!", подчерта Борисов и допълни: „Обичам го, уважавам го, но не се справи и ни създаде проблем!"

Зам.-кметът Райчев трябва да си замине незабавно, подчерта Борисов, питийки риторично кой, ако не кметът и заместникът му, е виновен за напрежението с фенклубовете и парите за  стадионите.

Той посочи, че действията на ръководството на общината предизвикват само протести. Нарече работата им по строителството на стадион „Христо Ботев" немарлива и некачествена. ГЕРБ търпи негативи. За тия стадиони аз съм идвал пет или шест пъти в Пловдив, припомни Бойко Борисов. „Единственото, което сме казали от първия ден, е, че това го правим за феновете, за Пловдив, за да се играят финали.", допълни Борисов. 

С парите, които осигурихме, си създаваме ядове. Заради някакви? И нещо повече – обвиняват партията в корупция!

Феновете искат одит на строежите и настояват за пълна прозрачност как се харчат публичните финанси, каза още Борисов и даде да се разбере, че е разговарял с двата фен- клуба и те ще участвата от тук нататкък при решенията за израходване на средствата.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че няма как Зико да бъде отстранен, ако той сам не го направи като морелен акт. Затова призова групата на партията в Общиския съвет да търси мнозинство, което да осъществява контрол върху работата му.

"Оказах се лош кадровик", призна Бойко Борисов. Всички киритики къз Здравко Димитров бяха посрещнати с аплодисменти от актива на ГЕРБ и дори с подхвърляния, че пълното сваляне на доверието от кмета е дори закъсняло. 

С аплодисменти бе посрещната и новината, че Борисов отново ще води листата на ГЕРБ- Пловдив за изборите на 2 април.


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе трябва да се премахне, защото е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова, втора за тази седмица позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата тридневна програма официално откриват обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването започва след малко повече от два часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“.  Веднага след прерязването на лентата пространството ще бъде огласено от Държавна опера –Пловдив...

обновено на 19.04.24 в 15:22

Предстоят спорове дали ул. "Христо Г. Данов" да бъде пешеходна

Шест комисии в Общинския съвет допуснаха в зала да се гледа предложението на районният кмет Георги Стаменов част от улица „Христо Г. Данов“ да стане пешеходна зона. Мнението на съветниците от различните групи в Общинския съвет не е еднозначно, тъй като има протести и от страна на живущите в този участък, както и на собствениците на магазини, а..

обновено на 19.04.24 в 15:14

7 г. затвор за командоса, убил полицай в любовен триъгълник

С окончателно решение Върховния касационен съд наложи ефективна присъда от 7 г. затвор за бившия сержант от карловската бригада Ангел Желязков.    На 20 май 2018 година той уби полицая Добромир Лазаров в "Кючук Париж" след яростен скандал за жена, която споделяли и двамата.   Делото премина през няколко противоположни обрата, като първоначално..

публикувано на 19.04.24 в 15:04

Обмисля се 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

МОН обмисля да предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че подобно решение на просветното ведомство ще..

обновено на 19.04.24 в 13:39