Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От коалиция „Патриотичен съюз за община Разлог” ще оспорят по съдебен път изборните резултатите от балотажа

Заради многобройни нарушения и недействителни бюлетини дясната коалиция „Патриотичен съюз за община Разлог”, издигнала кандидатурата на Благой Думкин за кмет на общината, ще оспори по съдебен ред резултатите от балотажа за частичните кметски избори провели се вчера и ще поиска обявяването им за недействителни. Това съобщи за „Хоризонт” председателят на предизборния щаб на коалицията Радко Тумбев.

Според Тумбев, до победата на кандидата на ГЕРБ Красимир Герчев, се е стигнало след многобройни нарушения, административен и икономически натиск над жителите на общината.

От коалиция „Патриотичен съюз за община Разлог” твърдят, че вотът е опорочен, а липсата на адекватна реакция от страна на общинската избирателна комисия по жалбите и сигналите в изборния ден, е довела до резултат, който не отразява волята на избирателите. Коалиция „Патриотичен съюз за община Разлог” ще оспори и големият брой недействителни бюлетини – 271.

Според резултатите от балотажа, които общинската избирателна комисия в Разлог ще обяви официално утре, за Красимир Герчев от ГЕРБ са гласували 6448 избиратели, а за Благой Думкин от „Патриотичен съюз за община Разлог” е привлякъл 6261 гласа.

По публикацията работи: Страшимир Марчев - кор. на БНР в Благоевград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна