Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Йовчев, Филип Янев и Александър Батинков започват участието си на европейското първенство в Бирмингам

Трима българи от предварително заявените 15 ще стартират днес на европейското първенство по спортна гимнастика в Бирмингам. Причината за намаления състав на българската делегация е транспортния хаос, който облакът вулканичен прах причини над Европа. 

За да вземат участие в шампионата на Стария континент гимнастиците ни -  Йордан Йовчев, Филип Янев и Александър Батинков, заедно със старши треньора Милко Танкушев и съдията Здравко Куртев  бяха принудени да пътуват с кола до Англия.

По програма днес Европейското първенство продължава с квалификациите при мъжете. Българите ще играят в последния, трети поток, който започва в 20.00 часа българско време.

Според публикувания стартов списък Йордан Йовчев ще играе на халки във втората ротация заедно с представители на Латвия и Сърбия.

Александър Батинков е заявен да се състезава на успоредка, земя и висилка. За изпълнението си на успоредка  българинът се падна в четвърта ротация на последния поток, а на земя е в последната 6 ротация. За съчетането на висилка жребият отреди състезателят ни да играе в предпоследния поток.

На този уред след него ще излизи и Филип Янев. Четвъртият на прескок от Игрите в Атина се завръща на състезателния подуим след 2 години, тъй като лекуваше  на травма в коляното.

Любопитното е, че тази в стартовите листове на шампионата не фигурират имената на състезатели от Русия, Украйна и Беларус.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна