Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Трявна започват националните Славейкови празници

Снимка: Архив

В Трявна започват националните Славейкови празници. Научна конференция, литературни срещи, изложби, концерти и спектакли са включени в програмата на честванията, които се провеждат за осми път.

Кулминацията на тържествата, които продължават до неделя, е националният конкурс за непубликувано лирично стихотворение на името на баща и син Славейкови и награждаването на отличените автори. В тазгодишната литературна надпревара участват 300 творци. Думите на Петко Славейков "Двата крака на един народ са училищата и вестниците" са послужили за тема на традиционната научна конференция.

Начало на тържествата, които се провеждат под патронажа на президента Росен Плевнелиев, ще даде вицепрезидентът Маргарита Попова. Преди това министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие обновения Център за възрастни хора с увреждания в Трявна, който предлага седмична и дневна грижа. С разширяването на базата с новопостроените две къщи, социалната услуга ще могат да ползват 30 души от третата възраст.

По публикацията работи: Велина Махлебашиева - кор. на БНР в Габрово

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна