Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корман Исмаилов: Не мисля, че е застрашен постът на Ердоган

Снимка: БГНЕС

Проблемът в Турция е много комплексен, но това, че той се развива в рамките на демокрацията, аз го разглеждам като едно развитие на демократичния процес. Това коментира в предаването "12+3" лидерът на партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов.

Проблемът е много комплексен – той е както на управляващите, които започват да неглижират процеса на комуникация, да не чуват правилно гласа на обществото, на различните групи, действат от гледна точка на това – след като имам над 50% доверие, значи демокрацията ми позволява да действам по този начин, но това не е така. Балансите са много чувствителни. В момента голяма част от протеста е срещу полицейското насилие. Опозицията не успя да яхне процеса, тя изостана. Видно е, че на площада се събраха най-различни хора.

Според Исмаилов тази ситуация трудно би могло да бъде предвидена. Той не смята, че Реджеп Ердоган ще се оттегли от поста си, а точно обратното - да започне интензивен диалог, вслушване и по-голяма чувствителност от страна на управляващите.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна