Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рали "Хеброс" започва с нощен етап

Снимка: БГНЕС

Началото на сезон 2013 в българския рали шампионат ще бъде поставено с пловдивското рали "Хеброс", което стартира на 14-и юни в града под тепетата.

Състезанието ще започне с атрактивна отсечка в територията на Международен панаир Пловдив от 21:38 ч., след което надпреварата продължава през следващия ден с нови 7 етапа - "Здравец", "Яврово", "Дедево" и "Бойково".

Ралито ще приключи със суперспециален етап отново в панаира, а по-късно ще се състои и церемония по награждаване на победителите в 42-рото рали "Хеброс" 2013.

С излизането на списъка на заявките, който е съставен от 30 екипажа от 6 нации, стана ясно, че най-добрите български пилоти Димитър Илиев (Шкода "Фабия") и Крум Дончев (Пежо 207) ще мерят сили с турския си колега Фатих Кара (Фиат "Гранде Пунто").

Автомобилите на всички от тях са от най-силния клас "Супер 2000". След тях в подреждането личат имената на българите Мартин Сурилов (Мицубиши "Лансер ЕВО 9"), Тодор Славов (Рено "Клио R3"), Георги Василев (Мицубиши "Лансер ЕВО 8"), Борис Григоров (Ситроен "C2 Супер 1600") и Мирослав Ангелов (Фиат "Пунто Супер 1600"), които ще сверят часовници с турските си противници в лицето на Угур Сойлу (Мицубиши "Лансер ЕВО 9") и Бекир Куввет Ерим (Фиат "Пунто Супер 1600").

В списъка има и два изцяло дамски екипажа, като при това и четирите момичета са от различни националности - България, Италия, Сърбия и Босна и Херцеговина.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени