Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Чикаго" взе купа "Стенли"

Снимка: cbc.ca

Отборът на "Чикаго Блекхоукс" е новият шампион в НХЛ след победа с 2:0 над Тамба Бей в шестия мач от финалната серия. Това е трета купа "Стенли" за Чикаго в рамките на последните шест сезона след 2010 и 2013 година. 

Головете за историческия успех на "Чикаго" вкараха Дънкан Кийт в 18-ата минута на втория период и Патрик Кейн в 15-ата на третия. Вратарят на домакините Кори Крауофорд пък записа шътаут, след като спаси всичките 25 изстрела към вратата си.

С приза "Кони Смит" за най-полезен играч във финалната серия единодушно бе отличен Дънкан Кийт, а това е общо шести трофей за Чикаго в клубната история и първи, спечелен на домашния лед в "Юнайтед Сентър" от 1938 година насам.

Титлата бе по-специална за защитника на Чикаго Кимо Тимонен. 40-годишният ветеран, който се присъедини към тима през февруари от Филаделфия, пропусна голяма част от сезона, тъй като се бореше с раково образувание. Това бе и последният мач на Тимонен в професионалната му кариера, но първи трофей за него, след като досега той бе губил финал за купа "Стенли", финал на Олимпиада, финал на Световното и финал за Световната купа.

Това е трета купа "Стенли" за треньора Джоел Кюнивил, капитана Джонатан Тейвс, както и за Патрик Кейн, Дънкан Кийт, Брент Сийбрук, Никлас Шалмарсон, Браян Бикел, Патрик Шарп и Мариан Хоса.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна