Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров набеляза титлата в Мелбърн

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров е уверен, че може да спечели титлата на предстоящото Открито първенство на Австралия по тенис. Миналата година хасковлията стигна полуфинал в турнира, където бе надигран в 5-часова драма от Рафаел Надал. 

Когато се отвори подобна възможност, трябва да си в състояние да я сграбчиш. Зареден съм с голяма увереност и усещам, че съм направил решителната крачка. Краката ми се чувстват добре и остава всичко това да се пренесе на корта, заяви Димитров.

Първото препятствие на Димитров в Мелбърн ще е квалификант, а в четвъртия кръг може да срещне Ник Кирьос, от когото загуби 1/2-финалния мач помежду им в Бризбейн преди седмица.

Двубоят ни беше много интересен. Мислех, че държа нещата под контрол, но след първия сет всичко ми се изплъзна от ръцете. Той направи няколко удара и си върна самочувствието, а и започна да сервира невероятно. 

Правех всичко по силите си, за да влизаме в разигравания, но нямаше много такива. Разбира се, той заслужаваше победата. Това е страхотен старт на годината за него и той един от претендентите за трофея и в Мелбърн, добави българинът.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна