Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Играч първи, приготви се" на Стивън Спилбърг оглави боксофис класацията на Северна Америка

Новият филм на Стивън Спилбърг "Играч първи, приготви се" оглави боксофис класацията на Северна Америка през празничния великденски уикенд, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Приходите от 53,2 милиона щатски долара на "Играч първи, приготви се" са най-добрите за филм на Спилбърг от "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп", който събра 100,1 млн. долара през дебютния уикенд през 2008 г. Спилбърг напоследък снима повече исторически драми, а не мащабни блокбастъри, с изключение на "Добрият великан".

Отзивите за "Играч първи, приготви се", в който участват Тай Шеридън, Оливия Кук, Бен Менделсон, Марк Райлънс и Саймън Пег, са добри. Харесва го и критиката, и публиката. 

В световен мащаб филмът спечели 181,3 милиона долара. 

На второ място в боксофис класацията на Северна Америка е "Tyler Perry's Acrimony" със 17,1 милиона долара. Трети е "Черната пантера" с 11,3 милиона долара.

С общо 650,7 милиона долара приходи на вътрешния пазар "Черната пантера" скоро ще задмине "Джурасик свят", който заема четвъртото място за всички времена с 652 милиона долара. 

На четвърто място е "Мога само да си представя" с 10,8 милиона долара, следван от "Огненият пръстен: Революция" с 9,2 милиона долара.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!