Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алжир още е затворен за туристи, но има облекчени условия за влизане за работа

Латифа Беназза - посланик на Алжир в България
Снимка: Кирчо Стоичков

Алжир все още остава затворен за туристи, но има облекчени условия за влизане за работа. Това каза за „Хоризонт“ посланикът на страната, нейно превъзходителство Латифа Беназза.

Още в началото на Covid кризата Алжир е забранил влизането в страната, припомня Латифа Беназза.

„Преди два месеца стигнахме до два смъртни случая на ден. И поотпуснахме малко мерките. Обаче виждаме, че има отново покачване. Затова внимаваме. Все още страната ми остава затворена за туристи. Сега там могат да влизат чужденците, които работят за компании. И в момента има българи, които заминават за Алжир, но те работят там. От първи юни позволяваме и на алжирците, които живеят в чужбина, да се прибират“.

Всичко това обаче се случва под условие. Петдневна карантина, дори и за ваксинираните. По-рано е била 14 дни. Трябва да се прави и PCR тест, обяснява посланичката.

„Имаме 480 хотела, където да настаняваме хората. Мерките остават дори и за моите сънародници, които ще се завърнат в страната“, каза посланик Беназза.

Тя изрази надежда туризмът не просто да се възстанови, но и да се развие.

„Алжир не е с такава развита туристическата индустрия, както в България, въпреки че има огромен потенциал. Приносът на туризма в брутния вътрешен продукт е много по-скромен отколкото на съседните ни държави. Но пък страната ми е много красива. Има 1600 км морски брегове и то на Средиземно море, имаме си и пустиня- Сахара, които се струва да се посетят. Климатът е разнообразен“, каза посланикът на Алжир Латифа Беназза.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!