Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов детски мюзикъл „Зайченцето бяло“

10
Снимка: Денис Иванов

На сцената на Музикалния театър „Стефан Македонски“ на 5 и 10 декември от 11 часа ще оживее детският мюзикъл „Зайченцето бяло“ по музика на Румен Бояджиев-син и текст на Венелин Методиев, вдъхновен от едноименната песен на Леда Милева и Петър Ступел.

„Нашата идея беше да направим серия от приказки, свързани с музикално-сценичния живот. Обърнахме се към нашето наследство, което е свързано с традициите, нашия бит и детство. Има много приказки и песни, но „Зайченцето бяло“ вдъхнови Венко да напише либрето, като цялата история е един символичен разказ за това как е създадена песента“ – сподели Румен Бояджиев-син.


Детският мюзикъл „Зайченцето бяло“ е написан за камерен състав – едно пиано и седем актьори. В ролите на различните персонажи публиката може да види въплъщенията на Катерина Тупарова и Елица Красимирова като Леда, Александър Мутафчийски и Румен Григоров като Петьо, Боряна Йорданова и Пламена Михова в ролята на Сърничката, Мадлен Янкова, Павлина Петрова и Яна Епо като Светулка, Александър Панайотов и Иван Христов в ролята на Заека, а Георги-Маноел Димитров и Тодор Велков влизат в образа на Щуреца.


Режисьор на спектакъла „Зайченцето бяло“ е популярният артист Александър Мутафчийски, музикалното оформление е поверено на пианистите Ани Ангелова и Румен Трайков, хореографията на Антоанета Алексиева, а приказният декор и костюми, които са направени специално за постановката, са дело на талантливия Денис Иванов.


Какво още са подготвили като изненади за двете премиерни изпълнения, можете да чуете в звуковия файл от разговора с композитора Румен Бояджиев-син.

Снимки: Денис Иванов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия