Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ настоява учениците да се върнат в клас без тестване

Пресконференция в централата на ГЕРБ в София
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ настояха още от утре учениците да се върнат в клас без тестване. На брифинг в централата на партията бившият образователен министър Красимир Вълчев заяви, че след като държавата не може да осигури безплатни тестове, не трябва да спира образователния процес.

„Изборите минаха, призоваваме и двамата министри още утре да върнат децата в училище без всякакви тестове. Да осигурят тестове и тогава да правят тестване. Безобразие е да продължава тази непредвидимост“, каза Красимир Вълчев.

От ГЕРБ отправиха редица критики към предварителните разчети в бюджета за догодина, като обърнаха внимание, че липсва информация за таван на дълга, както и какъв реално ще е размерът на пенсиите.

По отношение на информацията за ротация на председателите на 47-ото Народно събрание и дали ГЕРБ ще подкрепи лидерът на БСП Корнелия Нинова за негов председател Томислав Дончев коментира:

„Ако ме питате дали бихме подкрепили г-жа Нинова, не мога да ви отговоря еднозначно, би било странно. В същото време нека да ви напомня, че ние преди пет години сме ѝ предлагали подкрепа за този пост“

От ГЕРБ съобщиха, че и в 47-ото Народно събрание председател на парламентарната група ще е Десислава Атанасова, а Росица Кирова отново ще е предложението за заместник-председател на новия парламент.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени