Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американската филмова академия връчва наградите „Оскар“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази вечер Американската филмова академия ще раздаде за 94-и път най-престижните награди в света на киното – „Оскар“.

Последните приготовления за церемонията  са в пълен ход. Завръщане към обичайното място  - театър „Долби“ в Лос Анджелис и към познатите блясък и суета на Холивуд. Тази година  шоуто е с по-късна дата заради Зимните олимпийски игри, но с обещанието за пищност и изненади.

Докато през последните три години, церемонията нямаше водещи, тази година ще има трима - Реджина Хол, Ейми Шумър и Уанда Сайкс. Според продуцента Уил Пакър всяка от тези жени ще внесе нещо различно в шоуто.

„Силата на кучето“ засега е предполагаемият фаворит за най-добър филм, а режисьорката му Джейн Кемпиън се очаква да грабне статуетката за най-добър режисьор.

Уил Смит е смятан за победител в категория най-добър актьор („Крал Ричард“), а Джесика Частейн - за най-добра актриса („Очите на Тами Фей“), Трой Коцур за най-добра поддържаща мъжка роля („CODA: Дете на глухи родители“) и Ариана Дебоуз за най-добра поддържаща актриса. („Уестсайдска история“).

Очаква се да имат участие и номинираните за най-добра песен Бионсе, Ван Морисън и Били Айлиш, а една от новостите, която не всички одобряват е, че наградените в 8 категории няма да бъдат показани  по време на прякото излъчване. Подаръците, които ще отнесе всеки от  участници в церемонията тази година са на стойност повече от 100 000 долара.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени