Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За седми път „Master of Art“

Снимка: @MasterofArtFilmFestival

Филмовият фестивал „Master of Art“ започва за седми път тази вечер (7 април). Цифрата седем е знакова в случая, както отбелязва Найо Тицин, артистичен директор и създател на филмовия фестивал: „За седми пореден път „Master of Art“ ще отдаде почит на изкуствата, видени през окото на седмото изкуство. Седем града ще бъдат домакини на Седмото издание на фестивала през 2022 г. Заслугата да завършим този житейски цикъл от седем години, е на нашата публика, на нашите партньори и на кинотворците от цял свят, които с езика на кино документалистиката ни правят съпричастни с изключителните истории от света на изкуството“.

Откриването ще бъде с филма „Кърт Вонегът – неподвластен на времето“ в 19 часа в кино „Люмиер“. Половин час по-рано във Френския институт, зала „Славейков“ може да се види друго интересно заглавие от програмата – „Полък и Полък“.


Естествено, фестивалът тази година има фокус Украйна и може да проследим интересни документални филми на украински режисьори. Онлайн изданието вече гледахме през зимата, а сега ще „надградим“ видяното с нови стойностни документални творби от света на изкуството на живо в киносалоните. Повече за програмата и фестивала тази година, чуйте от Найо Тицин, който с надежда приветства зрителите в кината на различни български градове така: „Епидемиите отминават. Тираните си отиват. Войните свършват. Изкуството остава! Нека изкуството бъде с теб!“

Снимки: ФС на фестивал „Master of Art“
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна