Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейският шампионат по картинг за издръжливост започва с 8-часова надпревара

Европейският шампионат по картинг за издръжливост започва с 8-часова надпревара с над 50 отбора и 180 пилота, които ще премерят сили на 16-17 април, на писта „Пауталия“, гр. Кюстендил.

И тази година календарът включва четири старта: 16-17 април – ЕКО 8 часа на България, писта Кюстендил, 29-29 май- ЕКО 24 часа на България, писта Хасково, 27-28 август- Спринт + ЕКО 6 часа Ендюранс, 1-2 октомври- 24 часа на България, писта Хасково.


Европейският шампионат по картинг за издръжливост привлича състезатели от цял свят и е едно от най-атрактивните зрелища за любителите на моторните спортове. И тази година, организаторите обещават много изненади, силни емоции и адреналин на макс. За трета поредна година традицията ще продължи, не с едно, а с две 24 часови отборни картинг предизвикателства, в които ще се включат пилоти от цял свят. Спонсорът на шампионата „ЕКО“ също ще има свой отбор „Еко и приятели“, който ще мери сили с професионалисти от цял свят. Звездното присъствие от отбора на звездите, чийто състав за сега организаторите ще запазят в тайна, също ще покаже силна мотивация, отборен дух и желание за победа.

Европейският шампионат по картинг ще бъде излъчван в ефира на БНТ и пряко в страницата на КartingЕventsBulgaria. Стартът на първия кръг ще бъде даден в 9.35ч. на 17-ти Април.

Както всяка година, организаторите на „ЕКО 24-часа на България“ в Хасково ще се ангажират с благотворителна кауза, като съберат и дарят средства за дете в нужда. Те ще предоставят част от таксите, събрани за участие в състезанието, както и лични средства.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна