Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Чой започна тренировки след контузията

Мартин Чой представи новия си мотор
Снимка: Lap.bg

Най-добрият ни състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой не успя да запише седмо участие в легендарното  "24 часа на Льо Ман". 36-кратният ни национален и източно-европейски шампион пропусна надпреварата заради контузия, но присъства на състезание по покана на  френския тим EnergieEndurance 91, за които кара в световния шампионат за издръжливост.

„Чувствам се доста добре. Много скоро ще се кача отново на мотор. Малшанс в първия кръг от източно-европейския шампионат. Един некадърен румънец се спря в мен. Последва неприятно падане, което ме изкара от двете състезания в Гърция и от това на "Льо Ман". Това е мотоспорта и го има в играта.  Възстановявам се, всичко е наред. По-малко от две седмици след падането възстанових тренировките. Гледам напред към следващото състезание“, сподели специално за БНР Мартин Чой.


В това издание на състезанието отборът на EnergieEndurance 91 завърши на престижното 9-то място.

„Аз се чувствам по-добре, когато съм на трасето. Оказах им морална подкрепа. Направиха един много, много силен резултат. При условие, че стартираха от 30-та позиция, при участието на 52 отбора – завършиха на 9-то място. Дори само да следиш състезанието „24 часа на Льо Ман“ е супер изморително. Нищо не е свършило. Ние имаме още два формата по 24 часа – на легендарната писта „Спа“ и на „Болдор“ във Франция. Просто много ме заболя, защото през последните 6 месеца хвърлихме много труд – аз, отбора в България и този във Франция и по този нелеп начин да го пропуснем, беше болезнено. Но, всяко зло за добро. Може би се предпазих от нещо много по-лошо“, допълни Мартин Чой.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени