Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ина Ананиева: Успехите на клуб Илиана се дължат на дългогодишен труд и на страхотен екип от млади треньори

Състезателките на клуб Илиана спечелиха три титли до момента от държавното отборно първенство по художествена гимнастика, което се провежда в столичната зала "София". Грациите взеха златните отличия при жените, девойки младша възраст и девойки младша възраст до 10 години. Утре ще стане ясен отборният шампион при девойки старша възраст.

Президентът на клуба Ина Ананиева заяви, че този успех се дължи на дългогодишен труд и страхотен екип от млади треньори.

"Защитихме титлите си от миналата година при жените, при децата, но съм най-щастлива, че успяхме при девойки младша възраст да вземем златния медал. Ако мога да върна малко хронология назад, това е един дългогодишен труд и страхотен екип от млади треньори, на които аз много държа, разбира се, и много им помагам. За мен това наистина е очакван резултат", каза Ананиева.

"В тези първенства трябва да имаш един добър и компактен отбор, тази година в регламента влизат абсолютно всички оценки, няма отпадаща оценка, както беше досега, така че не може да си позволиш да има слабо изиграване. Да, може да се случи, но другите трябва да компенсират със силна игра. Аз съм отборен играч и много обичам тези състезания - държавното отборно, ансамблите и клубното, което беше миналата година. Освен многото първенства, които организира федерацията, има и много клубни турнири, което е много добре за развитието на малките гимнастички и на спорта като цяло", добави тя.

Ананиева е старши треньор на националния ансамбъл, който спечели бронзов медал от Игрите в Рио 2016. Тя коментира новите състезателки в тима на Весела Димитрова.

"Аз виждам потенциал в новите момичета, защото първо знам какъв потенциал има Весела Димитрова. Със сигурност няма да й е толкова леко, както беше с предишния ансамбъл. Тези момичета са с по едно държавно първенство, нека да им дадем малко време, нека да им дадем спокойствие. Аз съм сигурна, че ще успеят да се сработят за големите първенства", заяви още Ананиева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна