Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов завърши 5-ти във втория старт на „Портимао“

Младият български пилот Никола Цолов завърши на пето място във втория старт за сезона от веригата Формула 4 Испания. Цолов направи и най-бързата обиколка на пистата.

На пистата в Алгарве, Португалия състезателят на Кампос Рейсинг показа доста по-добро каране от това във вчерашния ден и това му отреди и по-предно класиране спрямо 14-ото място в събота. Цолов стартира от първа редица, но както и вчера имаше проблеми с потеглянето, макар и не толкова сериозни.

Българинът се оказа на девето място около една обиколка след началото, но със серия от методични изпреварвания успя да се изкачи до шестата позиция. Няколко завоя преди края той успя да извоюва и петото място от Сюлейман Занфари от ОАЕ.

Победител в състезанието стана Танасапол Интрапувасак (Тайланд, МП Моторспорт). Тайландецът изпревари с 1.976 секунди сърбина Филип Йенич и с 3.117 секунди Тимек Кучарчик (Полша, МП Моторспорт). Четвърти на 3.881 секунди финишира австралиецът Хю Бартър (Кампос Рейсинг), а Никола Цолов завърши на 4.914 секунди от победителя.

Въпреки че не успя да се качи на подиума, Никола Цолов отново показа много добро каране и единствен от всички пилоти слезе под 1:46 минути за обиколка. Най-бързият тур на българина бе за 1:45.767 минути. 

По-късно днес в Алгарве ще се проведе още едно състезание от сериите Формула 4 Испания.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени