Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов пропускат рали Канарски острови

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов са оттегли и заявката си за участие в кръга от европейския шампионат – рали Канарски острови. Това съобщи специално за БНР трикратната ни шампионка при жените.

„Бяхме пуснали заявка за участие на рали Канарски острови, но вчера оттеглихме заявката. Причината е, че навигаторът ми в този период не може да отсъства. Надявам се, че в някои от другите асфалтови състезания ще можем да участваме. Последното не се знае къде ще е. Можем да направим или Чехия или Италия. Сега не искам да планирам, защото сега се бях настроила, направих планове, но нещата не се случиха. Сега изчакваме и както дойде“, сподели Екатерина Стратиева.


През изминалите събота и неделя двамата направиха своеобразен „пощрапулник“ на новия си състезателен автомобил, като участваха в състезание от румънския рали шампионат .

„Много сме доволни от новата ни придобивка. Определено ще трябва много работа. Радвам се, че избрахме това състезание да го използваме за тест. Планираме още едно участие така, че юни и юли да сме на едно прилично ниво, когато сезона у нас започне. Този автомобил е много по-различен от предишния. Скоростта е доста по-голяма. Но, не тя е проблема. По-скоро проблема е начина на боравене със скоростите. С досегашният автомобил въврях на много по-високи обороти, а сега не е така. Това е една тънкост. Трябва да уловя момента, кога и къде е правилната предавка. Трябва да се науча да запазвам скоростта, да й се доверявам – въпреки, че съм на ниски обороти, когато подам газ тя ще ме извади и ще ускори. Смятам, че най-добрите тестове са самите състезания", разказа Стратиева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна