Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият филм на Виктор Божинов "Бягство" тръгва по кината

| обновено на 11.05.22 в 10:30
Снимка: личен архив

Най-новият филм на Виктор Божинов е „Бягство“. Това е третият му пълнометражен филм след „Възвишение“ и „Голата истина за група Жигули“. Зрителите ще могат да го видят в кината от 11 май.

"Историята дойде чрез покана от продуцентите  - Галя Тонева и Кирил Крилов да прочета един сценарии на Деляна Манева. С Дeляна Манева се познаваме от преди това, но аз не знаех, че те готвят такъв проект", каза за БНР Виктор Божинов.

Филмът е сниман в Родопското село Чамла, което е най-високото село в България на 1650 м. надморска височина. 

"Аз по принцип Чамла я зная и преди това съм ходил там", допълни за предаването "Закуска на тревата", каза за предаването "Закуска на тревата" Виктор Божинов.  

"Бягство“ е определян жанрово като трилър, сценарият е дело на Деляна Манева, която стои и зад сценария на „Мисия Лондон“. Филмът разказва за противопоставянето и конфронтацията на две коренно различни групи млади хора. Едните се борят да върнат живота в изоставеното село, а другите управляват комуна за наркозависими. Александър Кендеров прави дебюта си в игралното кино с този филм, в който участват още утвърдени вече имена като Диана Димитрова, Христо Петков, Снежана Макавеева.  

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!