Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба представя творбите на 50 украински деца

Над 50 деца от различни региони на Украйна рисуваха като част от проекта арт терапия ,,Мечтите на децата на Украйна“. Ръководител на инициативата е украинката Юлия Красовска, художник-архитект.

Малчуганите са от Киев, Ирпен, Буча, Харков, Кировоград, Днепр, Одеса, Мариупол, Запорожжя, Николаев. Те са рисували по различни теми, опознавайки интересни места от морските градове Бургас, Созопол, Несебър. Запознали са се с българските празници и обичаи. 

Бургазлии и гостите на града ще могат да видят техните творби в КЦ „Морско казино”, зала „Георги Баев“, на 23 май, от 17.30. На нея ще бъдат представени и снимки от работния процес на фотографа Михаил Костадинов.

На изложбата ще бъдат включени и рисунките на учениците от ,,Krasovska Art School” по международния проект „Архитектурни спомени на град Днипро“, както и творбите на деца с аутизъм от Бургаския център за деца с увреждания. Те създадоха 21 рисунки през 2021 г. Оригиналите на тези произведения се намират в Украйна, където бе планирана изложба. Посетителите ще имат възможност да видят техни репродукции.

В рамките на проекта децата посетиха спектакъла „Алиса в страната на чудесата“ в залата на Държавна Опера Бургас и спектакли от Държавен Куклен Театър Бургас.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!