Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови фигури и сцени в музея на силиконовите фигури във Велико Търново

Снимка: Здравка Маслянкова

С 36 нови фигури и сцени започна разширението на музея на силиконовите фигури във Велико Търново. Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов“ до крепостта Царевец се разширява с още два етажа, в които се инвестират близо един милион и четиристотин хиляди лева.

Битката при Клокотница, песнопенията на свети Йоан Кукузел, царското семейство на Иван Александър, средновековен пазар, прощаването на свети Патриарх Евтимий с Търновград - това са само част от новите сцени, които ще могат да видят посетителите на Мултимедийния център във Велико Търново, популярен сред туристите като музеят на силиконовите фигури.

„Всичко, което се е случвало във вековете назад, по времето, когато Царевград Търнов е бил столица на България“, поясни Мариела Цонева, директор на дирекция „Проекти и програми“ в Община Велико Търново.

С разширението на Мултимедийния център ще се постигне по-мащабно представяне на различните социални слоеве във Второто българско царство, богатата история, войнска слава и духовна мощ на Търново. Разширението на музея се планира да приключи през месец май догодина. 

Целия репортаж може да чуете от звуковия файл.

Снимка: Здравка Маслянкова

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна