Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финансовият трилър "Борсови играчи" тръгва по кината

2
Снимка: Радио София

На 20-и май ще бъде официалната кинопремиера на първия български дългоочакван финансов трилър "Борсови играчи". За него се говори, като за филм с обещаващ потенциал, който ще се хареса на българските зрители с различна, завладяваща вниманието концепция. Боряна Братоева, Дарин Ангелов и Алек Алексиев са част от имената в продукцията, както и Мариан Вълев Радина Кърджилова, и Пламен Манасиев.

Повече подробности за новата лента разказа пред Радио София режисьорът Георги Костов.


По думите му, идеята е била на продуцента, с когото са направили филма “11 А”. След приключване на снимките, през 2015 г. Централната швейцарска банка разкачила швейцарския франк от еврото. Тогава за броени часове франкът скача много и в рамките на няколко дни някои хора правят много големи пари.

Той сподели, че чисто операторски визията на филма е, като на “Вълкът от Уолстрийт”. Отначало филмът е с друго заглавие “Спекуланти”.

“Този филм си сменя за трети път заглавието”, сподели Костов и поясни, че първото заглавие е било “Животински бесове”, понеже това е една метафора за това, че пазарите се контролират от страховете на брокерите и от това зависят цените.

На 17 май 2022 г. се е състояла прожекцията за медиите, а в петък 20-и май продукцията тръгва по всички кина.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна