Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Наука за бизнес" - БАН в помощ на предприемачите

Снимка: sme.government.bg

Българската академия на науките ще представи иновативни разработки от полза за бизнеса и оптимизацията на работните процеси. Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер ще открие форума, озаглавен "Наука за бизнес". Той се организира от  Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Една година след първото издание на съвместното събитие на Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия и БАН форумът се организира вече присъствено и със специална експо зона.

В презентационната част на събитието ще бъдат показани редица технологии  и разработки на БАН, които биха могли да бъдат от полза на бизнеса като продукт или процес, а експо зоната ще покаже интересни прототипи, сред които системи за генериране, съхранение и потребление на чиста енергия, автономен дирижабъл и робот за UV дезинфекция.

Целта на форума е двустранната връзка между науката и бизнеса, коментира Даниел Лорер:

"От една страна българският бизнес да търси българската наука, за да създава повече стойност и от друга – българската наука да е по-смела и да търси бизнес разработки и да създава стартъпи на базата на техните разработки. Всичкото това трябва да бъде представяно като цялостна картина пред чуждестранните инвеститори от колегите от колегите от Агенцията за инвестиции".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна