Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Соколов остава в Динамо (Москва)

Цветан Соколов остава в Динамо (Москва)
Снимка: Сайт на Динамо

Българският национал по волейбол Цветан Соколов остава в Динамо (Москва), съобщи клубът. 32-годишният Соколов изкара последните два сезона в Динамо, в които спечели два пъти титлата на Русия, както и купата, Суперкупата на страната и купата на Европейската волейболна конфедерация. В двете кампании Соколов стана реализатор номер едно за "синьо-белите". 

"Цветан Соколов беше един от водещите играчи на Динамо в последните два сезона. Това е опитен състезател, който може да поеме ролята на лидер в решаващите моменти на мачовете. Много се радвам, че Цветан реши да продължи да играе в Динамо. Сигурен съм, че следващият сезон ще бъде много интересен и наситен със събития", коментира старши треньорът на московчани Константин Брянски.

"Соколов има голям принос за успехите на Динамо през последните два сезона и сме доволни, че българският волейболист реши да остане в нашия отбор. Напълно запазваме линията от атакуващи играчи, формирана през последните две години, и гледаме с увереност към следващия сезон, където "синьо-белите" отново ще защитават титлата на най-силния отбор в руската Суперлига", каза спортният директор на клуба Сергей Зайченко.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени