Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристалина Георгиева за енергийни и хранителни помощи за най-бедните

Снимка: БГНЕС

Правителствата по света трябва да предоставят храни и енергийни помощи на най-бедните представители на обществото, за да справят с кризата. Това каза в интервю за Би Би Си управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. Тя предупреди, че всяка финансова подкрепа трябва да бъде внимателно обмислена от правителствата.

Правителствата по света трябва да предоставят храни и енергийни помощи на най-бедните представители на обществото, за да справят с кризата. Това каза в интервю за Би Би Си управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. Тя предупреди, че всяка финансова подкрепа трябва да бъде внимателно обмислена от правителствата и насочена целево, за да бъдат предотвратени лоши последици:

"Бъдете много внимателни колко харчите и за какво. Има два приоритета, единият са най бедните слоеве на обществото, които се борят с високите цени на храните и енергийните разходи. За тях това са 40-50 процента от доходите. Това е мегапроблем. Вторият приоритет е подкрепата за видовете бизнес, понесли най много щети от войната".

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени