Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театър на сетивата с нови предизвикателства

Снимка: Театър на сетивата София

Театър на сетивата представя отново своите градски утопии в най-новия им вариант – сетивна разходка из целия град. Става дума за серия от необикновени, поетични, сюрреалистични, интерактивни преживявания, вдъхновени от методите на сетивния театър-лабиринт и практиката "сетивните градски пътувания". Тук се работи с понятието за паралелна реалност и нейното разбиране и създаване, за преживяването в една вълшебна, приказно и очарователно тайнствена София на неочаквани, съкровени срещи и портали, отварящи се към различни измерения на времето – минало, настояще и бъдеще, както и към вероятни, възможни и невъзможни, близки и далечни светове, разказва организаторът и създател на Група за сетивен театър в София – Михаил Димов:

"Нашият театър използва наистина всички сетива. Това дава огромни възможности за създаване на преживяване, което толкова наподобява реалния живот, че представлява негово продължение. Представленията ни се случват за много малък брой публика на необичайни места. Всяко място може да бъде сцена. Но развивайки езика на всички тези преживявания, ние разширихме идеята си за това какво представлява изкуството. Изкуството и животът така се преплитат, че не могат да бъдат различени.“

Освен сетивни градски пътувания "Театър на сетивата“ предлага и сетивна вечеря. Това е цялостно сетивно-театрално преживяване, което се случва отвъд думите. Ще се проведе на 28-и май. Събитието започва със сетивно пътуване в градска среда, като можете да се впуснете в това преживяване сами, заедно с партньора ви или с някой непознат. Следва вечеря със затворени очи, като менюто е тристепенно, вегетарианско и провокиращо въображението ви.

Предстоящи дати за сетивното пътуване са 26-и май и 9-и и 23-ти юни от 18:00 до 20:00 ч.

Повече чуйте в звуковия файл.

Снимки –  Театър на сетивата София
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна