Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновеният ни ансамбъл с първи медал от СК

Обновеният ансамбъл на България в състав Вая Драганова, Женина Трашлиева, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Камелия Петрова, който тренира заедно от около месец спечели първия си медал от Световна купа по художествена гимнастика. В състезанието от веригата Чалъндж, което се проведе в испанския град Памплона, момичетата на Весела Димитрова и на Михаела Маевска извоюваха сребърните отличия във финала с три ленти и две топки.

Българките изиграха композицията поставена на песента "Лале ли си, зюмбюл ли си" като допуснаха неточности, но оценката от 28.700 точки им стигна за да се качат на почетната стълбичка. Златото с резултат от 29.600 точки стана притежание на състава на Италия. С брозов медал си тръгнаха гимнастичките на Азербайджан, които оплучиха оценка от 27.550 точки.


Във финала с пет обръча след допуснати грешки и неточности момичетата ни завършиха на пета позиция. За изпълнението си те получиха оценка от 29.000 точки. Титла за Италия с резултат от 36.050 точки, следват петорките на Испания с 31.650 точки и на Азербайджан с 31.000 точки.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!